Paleții plastici SMR sunt de calitate maximă pentru folosire în industrie, logistică și comerț, fiind soluția eficientă pentru folosirea curată și igienică corespunzătoare standardelor UE pentru depozitare sigură și transport.

Gama de paleți plastici oferă soluții pentru diferite domenii de aplicație. Toți paleții oferiți de SMR PLAST se remarcă printr-o greutate ușoară și o performanță maximă. Paleții sunt buni atât pentru motostivuitoare cât și pentru sistemele automate de stivuire manuală.

Paleții plastici SMR au o viață foarte lungă, durata lor de utilizare reduce considerabil costurile logistice și creste profitabilitatea de transport. Produsele noastre sunt făcute din materiale plastice reutilizate fiind realizate prin tehnologiile de deformare plastică și spumă structurală. Testarea regulată a paletelor garantează calitatea permanentă, fiind în acord cu cerințele pieței și a clienților.

Produsele noastre sunt fabricate din:

  • polietilenă (PE)
  • poliofină (PO)
  • polietilenă de înaltă densitate (HDPE)
  • policarbonați (PC)
  • plastic virgin (PV)

Sunt igienici, au aspect plăcut, finisaj desăvârșit și disponibili în diverse culori. Sunt rezistenti la raze UV, la temperaturi joase, înalte și la variatii de temperatură. Materialele plastice sunt fabricate și testate printr-un proces omologat de Institutul TÜV din Germania.

Paleții plastici SMR îndeplinesc cele mai înalte standarde din domeniul logisticii bunurilor interne și internaționale. Paleții plastici au dimensiuni, forme și structuri de turnare diverse și specifice pentru multiple utilizări.

HDPE (High Density Polyethilene)

Polietilenă de înalta densitate
Este un material dur, ușor de turnat, are o rezistentă înalta la impact și nu este afectat de majoritatea chimicalelor. Este turnat prin injecție sau prin vacuum, atât prin formare cât și extrudare. Gama de temperaturi de lucru: -35°C ÷ +65 °C.

PP (Polypropylene ) Polipropilena

Polipropilena este un material usor de turnat avind o rezistenta media la impact, o rezistenta structurala mare si de asemenea o rezistenta la o gama impresionanta de chimicale. Desi este turnata in principal prin injectie, poate fi turnata si prin vacuum sau centrifugare, atit prin formare cit si extrudare. Gama de temperaturi de lucru: 0°C ÷ +105°C

PPCO (Polypropylene Co-Polymer) Co-Polimer de polipropilena

Este o moleculă de Polipropilena cu un adaos de aproximativ 2% HDPE. Are proprietăți comune atât de la HDPE, cât și de la Polipropilenă incluzând rezistență înalta la impact și o rezistență structurală moderată. De asemenea rezistă la atacul unei gama largi de chimicale. Cel mai adesea se folosește la turnarea prin injecție. Gama de temperaturi de lucru: -20°C ÷ +85°C.

LDPE (LLDPE) (Low Density Polyethylene) Polietilentă de densitate scăzută

Are o rezistență înalta la impact, o rezistență modestă structurală și o rezistență bună la atacul numeroaselor chimicale. Este turnat în principal prin centrifugare, suflare și injecție în vacuum format sau extrudat. Gama de temperaturi de lucru: -40°C ÷ +60°C.

ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) Acrilonitrilul butadien stirenic

Are o rezistență la impact bună, o foarte bună rezistență structurală ți o suprafață strălucitoare. Este turnat cel mai adesea în vacuum prin formare sau extrudare. Gama de temperaturi de lucru: -25°C ÷ +60°C.

SAN (Styrene Acrylonitrile) Acrylonitrilul stirenic

Rezistență la impact adecvată, o rezistență structurală bună și o suprafață strălucitoare. Nu este cel mai bun material la temperaturi înalte sau scăzute. Este turnat cel mai adesea prin injecție. Gama de temperaturi de lucru: 0°C ÷ +60°C.

HIPS (High Impact Polystyrene) Polistirenul de înaltă rezistență

Rezistență la impact adecvată și o rezistență structurală excelentă. Nu este cel mai bun material la temperaturi înalte sau scăzute. Este turnat cel mai adesea prin injecție. Gama de temperaturi de lucru: 0°C ÷ +60°C.

PC (Policarbonate) Policarbonatul

Rezistență incredibila la impact. Din acest motiv este o componentă esențială în „geamurile” rezistente la glonț și adesea utilizat pentru halbele de bere și conserve. Abilitatea sa de a rezista la temperaturi înalte au făcut să fie utilizat în cuptoarele cu microunde. Este totuși atacat de solvenți. Cel mai adesea este turnat prin injectie, extrudată sau prin suflare. Gama de temperaturi de lucru: -25°C ÷ +110°C.